Debatne ekipe OŠ Manuš, OŠ Visoka, OŠ Trstenik i OŠ Ravne njive pripremaju se za državno natjecanje

Dana 6. travnja 2017.g. u prostorima OŠ Visoka održan je seminar kojeg su vodili predstavnici Hrvatskog debatnog društva, a na kojem su sudjelovali članovi debatnih ekipa splitskih osnovnih škola – sudionika državnog natjecanja u debati koje će se održati 12. i 13. svibnja u Rijeci. Natjecanje u debati sastavni je dio sustava gradskih, županijskih i državnih natjecanja koje vode Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje.

 

Na seminaru su sudjelovali članovi debatnih ekipa, dvanaest finalista i pet pričuvnih članova zajedno sa svojim mentorima, osnovnoškolskim profesorima: Vesnom Grubić, Marom Marasović, Igorom Mateljanom i Dubravkom Katačić. Na seminaru su edukatorice Darija i Martina s učenicima prošle sve elemente debatnog natjecanja kako bi ih na najbolji mogući način pripremile za državno natjecanje na koje po prvi puta sudjeluju splitske osnovne škole. Plasman na državno natjecanje debatne ekipe su osigurale uspješnim nastupom na međužupanijskom natjecanju koje je održano u Splitu, 24. i 25. veljače, kada su domaćini bile OŠ Dobri i OŠ Manuš, a na kojem su uz osnovne škole grada Splita sudjelovale i debatne ekipe iz Knina i Makarske.

 

Uspješan rad u sustavu debatnog natjecanja proistekao je iz projekta „Mala splitska debata“ kojeg su u školskoj godini 2015./16. vodile profesorice Danka Hrženjak Munivrana i Anđelka Visković, viša savjetnica gradonačelnika – specijalist za obrazovanje. Obje profesorice su i tijekom školske godine 2016./17. nastavile s aktivnom potporom vrijednom radu učenika i njihovih mentora.