Delegacija Grada Splita sudjelovala na Savjetovanju za koordinatore „Gradova i općina – prijatelja djece“

Delegacija Grada Splita, u čijem sastavu su bile dječje vijećnice Ana Vrkić i Dorotea Filipović, pedagoginja OŠ Visoka Mara Marasović te Anđelka Visković, viša savjetnica gradonačelnika – specijalist za obrazovanje i predsjednica Koordinacijskog odbora Grada Splita u akciji „Gradovi i općine – prijatelji djece“ , sudjelovala je na godišnjem Savjetovanju  za koordinatore akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ koje je održano u Zagrebu, 21. studenoga 2017. godine. Savjetovanje se održava svake godine, u organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“.

 

Na početku Savjetovanja, dječje vijećnice Ana i Dorotea pozdravile su sve nazočne u ime Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita. Ana je prezentirala dosadašnje vlastito iskustvo rada u Dječjem vijeću i provedbi projekata koje su dječji vijećnici vodili, a Dorotea je najavila svoju buduću vrijednu ulogu dječje vijećnice Grada Splita. Obje vijećnice su u svom nastupu iskazale vlastito zadovoljstvo sudjelovanja u radu Dječjeg vijeća i aktivne participacije djece Grada Splita čime se potvrđuje njegov prestižni status grada – prijatelja djece. Nazočne su, redom, pozdravili i predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj, Ureda pravobraniteljice za djecu, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Skupštine Grada Zagreba.

 

Splitska delegacija je na savjetovanju preuzela Povelju za uspješno provedenu NAJ-AKCIJU 2017. pod nazivom „BI-PI-TRI: Budi pokretač, budi poduzetnik, budi pobjednik“ koja je Odlukom Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ dodijeljena Gradu Splitu. Projekt je to kojeg su, u razdoblju studeni 2016. – svibanj 2017. godine,  proveli članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita u suradnji sa svim splitskim osnovnim školama. U listopadu 2017. godine Koordinacijski odbor akcije „Grad Split – prijatelj djece“ navedeni je projekt kandidirao na natječaj  za NAJ-AKCIJU 2017. kojeg je objavio i proveo Savez društava Naša djeca Hrvatske.