Dječje gradsko vijeće Grada Splita predstavljeno na Prvom programu Hrvatskog radija

Predsjednica Koordinacijskog odbora Grada Splita u akciji „Gradovi i općine – prijatelji djece“ i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća, profesorica Anđelka Visković gostovala je u emisiji „Zašto tako“ Prvog programa Hrvatskog radija. Emisija je snimljena 2. prosinca 2017. godine u Varaždinu, tijekom održavanja Znanstveno-stručnog skupa „Djetinjstvo i dječja prava“ organiziranog povodom obilježavanja 25. godišnjice osnivanja prvih Dječjih foruma u Republici Hrvatskoj.

 

Emisija “Zašto tako” emitira se već više od trideset i pet godina, a govori o mladima i njihovim problemima odgoja, obrazovanja i odrastanja. Najčešće su to reportaže koje se snimaju u školama, domovima, sportskim klubovima, ili se pak prate stručni skupovi na kojima se govori o problemima mladih. Autorica i urednica Višnja Biti za tu je emisiju dobila niz priznanja i nagrada. Neke od njih su „Zlatno pero“ i „Marija Jurić Zagorka“  Hrvatskog novinarskog društva te Godišnja nagrada HRT-a  i nagrada „Ivan Šibl“. Prema radijskom predlošku objavila je u izdavačkoj kući „Školska knjiga“ i dvije knjige: „Zašto tako“ i „Ja u zrcalu“. U pripremi je treća knjiga – „Samo još jedanput“.

 

Emisija je emitirana na Prvom programu Hrvatskog radija, 1. siječnja 2018.g. u 13:30 sati. Prilog o Dječjem gradskom vijeću Grada Splita možete poslušati od 0:11:30.

 

http://radio.hrt.hr/prvi-program/ep/zasto-tako/237318/