Energetska obnova dječjeg vrtića u Slatinama: Mališanima uskoro kvalitetniji prostori za dnevni boravak

Veseli mališani iz Dječjeg vrtića Morski konjić u Slatinama danas su s pjesmom i prigodnim riječima dobrodošlice dočekali gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, njegovu zamjenicu Jelenu Hrgović Tomaš i suradnike povodom početka energetske obnove njihovog vrtića.

 

Riječ je o investiciji tvrtke HEP ESCO d.o.o. u iznosu od 560 tisuća kuna, a koju su zajedničkim radom i aplikacijom na Javni poziv za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod „ZelEN“ osigurali Dječji vrtić Radost i Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. Stručne službe Grada Splita izradile su tehničku dokumentaciju koja je poslužila za prijavu na spomenuti poziv.

 

„Zahvaljujem se HEP-u koji je prepoznao dobro pripremljenu dokumentaciju koju je izradio DV Radost zajedno s RaST-om. Sada to znanje koje ste stekli na pripremi ovog projekta, zajedno s velikodušnošću HEP-a, prenesite dalje i neka budu nastavak ovakvih lijepi priča i u Splitu i u Hrvatskoj“ rekao je gradonačelnik. Dječici je poručio da za vrijeme radova budu oprezni, ali i da prate što se oko njihovog vrtića događa, uče i razvijaju znatiželju te ga čuvaju za svoje prijatelje, braću i sestre koji će tu doći nakon njih.
 

Ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Endica Radić Hozo zahvalila se svim sudionicima ovog projekta koji su prepoznali važnost i potrebu ovakve obnove objekta kojeg koriste najmlađi Slatinjani, a zahvalama se pridružila i predsjednica Mjesnog odbora Ivana Balić te dodala kako bi voljela da još neki projekti krenu iz Slatina.

 

U iduća dva mjeseca na vrtićkom objektu obnovit će se vanjska fasada, postaviti toplinska izolacija krova te zamijeniti vanjska stolarija i unutarnja rasvjeta.

 

Prilikom današnjeg posjeta Slatinama gradonačelnik Krstulović Opara sa suradnicima obišao je i Osnovnu školu Slatine gdje ga je zajedno sa školskim osobljem dočekala ravnateljica Željka Ninčević. Razgovarali su o uspjesima slatinskih osnovaca i predanom radu i brizi u školskom masliniku te dogovorili intervencije u održavanju i poboljšanju uvjeta na školskom igralištu i samoj školi.