Fotogalerija sa završne sjednice Dječjeg gradskog vijeća i svečanog prijema Gradonačelnika

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u Banovini vijećnice i vijećnike Dječjeg gradskog vijeća koji su povodom isteka njihovog dvogodišnjeg mandata imali svoju posljednju sjednicu.

 
„Kolega Boris Ćurković, koji je inače predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita, službeno je odsutan pa me zamolio da vas ja primim. Kad ste vi u pitanju, to mi nije teško, dapače!“, kazao je uvodno splitski gradonačelnik obraćajući se Dječjem gradskom vijeću koje broji 27 članova, odnosno predstavnika iz svake splitske osnovne škole.

 
„Čujem da ste dobro obavljali svoje dužnosti. Nadam se da ste nešto naučili, a usput se zabavili i smijali, jer kao što vidite, politika u nas je jako ozbiljna, padaju teške riječi, nema osmjeha, a i nama odraslima dobro bi došlo više smijeha i veselja“, rekao je gradonačelnik Baldasar i tom se prigodom zahvalio na angažmanu svim dječjim vijećnicama i vijećnicima, a posebno njihovoj voditeljici Anđelki Visković.

 
„Dječje gradsko vijeća Grada Splita osnovano je 24. rujna 2014. godine. Od osnutka održano je pet radnih sjednica i 22 aktivnosti. Između ostalog odrađena je i vrlo uspješna akcija „Splitska dica o Konvenciji“ za koju je Grad Split dobio Povelju za uzorno odrađenu NAJ-AKCIJU na razini Republike Hrvatske za 2014. godinu. Odrađena je i akcija „Splitska dica grade portal – Grad Split prijatelj djece“ kojom su izgradili vlastitu web-stranicu „Grad Split – prijatelj djece“. Za ovu akciju je Grad Split dobio Povelju za uzorno odrađenu NAJ-AKCIJU na razini Republike Hrvatske 2015. Godine.“, navela je savjetnica gradonačelnika, Anđelka Visković uvodno izvještavajući o dvogodišnjem radu Dječjeg gradskog vijeća.

 
Nekoliko riječi uputila je i Deni Marinović, predsjednica predstavničkog tijela djece Splita kazavši kako joj je „najveće zadovoljstvo bilo što je u protekle dvije godine stekla nove prijatelje“.Održanom svečanom sjednicom i prijemom kod splitskog gradonačelnika završava dvogodišnji mandat, a u rujnu ove godine u školama se provode novi izbori za novi saziv Dječjeg gradskog vijeća.