Gradonačelnik primio izaslanstva Društva „Naša djeca“, članove Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma

U povodu Dana prava djeteta gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas, zajedno sa svojom zamjenicom Aidom Batarelo izaslanstva splitskog Društva „Naša djeca“, članove Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma.

 

„Ovo je redovni susret. Svake godine primamo izaslanstvo djece, da tako kažem jedno šareno izaslanstvo koje čine i djeca iz Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća, potom iz dviju osnovnih škola te dva dječja vrtića. U razgovoru su bili vrlo angažirani, bilo kroz postavljanje pitanja ili ukazivanje na svoje potrebe pa su tako, između ostalog, rekli da u „Pinokiju“ treba urediti dječje igralište, a „Leptirima“ tobogan“, kazao je gradonačelnik Baldasar nakon razgovora s djecom te njihovim nastavnicama, roditeljima i aktivistkinjama koje rade s djecom u nizu projekata, kao što je primjerice Vatromet djetinjstva.

 

Djeca su u razgovoru iskoristila priliku da pitaju gradonačelnika o svemu pa i o tome je li i on išao u vrtić. Poticana i od njega upitali su ga koje su mu najdraže igre i je li on zna da djeca ne smiju ići u rat, ali i koliko grad ulaže u izgradnju škola i vrtića. Moglo bi se reći da je cjelovitu poruku njemu, ali i svim odraslima izrekla petogodišnja Katarina Vranković izrecitiravši pjesmu koja počinje stihovima kako je dosta rata , a završava stavom sve djece: „Mi želimo biti voljeni“.

 

Žana Vukičević iz OŠ Manuš upoznala je gradonačelnika i njegovu zamjenicu i s brojnim aktivnostima u koje su uključena djeca pa će tako u utorak Split postati prvi grad s web stranicom koja je namijenjena djeci, a u četvrtak počinju i debatni dani u osnovnim školama.