Gradonačelnik posjetio mališe Dječjeg vrtića „Mandalina“

Povodom početka nove pedagoške godine u splitskim ustanovama predškolskog odgoja gradonačelnik Ivo Baldasar i pročelnica Službe za obrazovanje i znanost, Ines Milina Granza posjetili su danas Dječji vrtić „Mandalina“, objekt u sastavu DV Marjan.
Na početku nove pedagoške godine, kako je kazao gradonačelnik Baldasar, uvijek se valja podsjetiti kako je sigurno odrastanje i briga o najmlađima, zajednička obveza svih nas.

 

Razgovarao je s tetama i zaposlenima u vrtiću, ali je ipak veći dio posjete bio rezerviran za druženje sa djecom kojima je donio veliku košaru punu slatkiša. Mališane iz vrtića „Mandalina“ interesiralo kako je to biti gradonačelnik i je li gradonačelniku dosadno kada je kući i nije na poslu?

 

Mali Marko ponosno je gradonačelniku pokazao svoj trkaći automobil kojeg je sastavio od kockica, a potom je poželio slikati se s gradonačelnikom.„Budite dobri svojim tetama i veselite se u ovom lijepom vrtiću.“, rekao je gradonačelnik predškolcima. U sastavu Dječjeg vrtića „Marjan“ je 15 objekata predškolskog odgoja sa oko 900 djece, a jedan od njih je „ Mandalina“ koji je ujedno sjedište Ustanove, pa se u njemu se nalazi ured ravnateljice , stručnih suradnika, tajnika i računovodstva.U „Mandalini“ je smješteno oko 160 djece u 7 odgojnih skupina (3 jaslične i 4 vrtićne skupine), a ove pedagoške godine po prvi put kreće u jaslice / vrtić 30-tak novoupisane djece. Samo tijekom ovog ljeta u ovaj objekt Grad Split sredstvima iz svog proračuna uložio je oko 360 tisuća kuna.