Gradonačelnik posjetio Udrugu „Anđeli“

U sklopu predblagdanskih obilazaka gradonačelnik Ivo Baldasar danas je posjetio Udrugu „Anđeli“. Zajedno s predsjednicom Udruge Dijanom Aničić obišao je njene prostorije na Kmanu u kojima se održavaju svakodnevne terapije i vježbanja mališana s posebnim potrebama. Pritom je iskazao spremnost Grada da nastavi sa sustavnim pomaganjem, pogotovo u aktualnoj situaciji kada prijeti zastoj u financiranju rada udruge.

 

„Došao sam posjetiti djecu – štićenike i sve koji su tu angažirani te im se zahvaliti na ogromnom trudu kojeg ulažu na dobrobit naše djece. Iako redovno preko izvještaja nadležnih službi pratim što se događa, ali je red da i osobno, bar jednom, dođem u posjet. Uz košaru sa slatkišima za djecu donio sam i ček na 2.000 kuna. To je skromno, prigodno. Možemo i više, pogotovo po potrebi, kada nam se budu s tim obratili“, kazao je gradonačelnik Baldasar. Predsjednica Udruge je podsjetila da se ove godine obilježava 10. obljetnicu rada te je istakla kako se u njoj skrbi o 237 štićenika, koji su u tretmanu temeljem dijagnoza koje je utvrdio Centar za socijalnu skrb.

 

„Izuzetno nam je drago što gradonačelnik dolazi kod nas, jer time pokazuje da priznaje naš rad. Važno nam je da je grad uz nas, pogotovo kada prijeti neizvjesnost oko nastavka financiranja naših aktivnosti iz proračunskih sredstava države. Ta sredstva iako ne pokrivaju cjelovitu aktivnost su ipak značajna i bez njih bi naš rad bio znatno otežan“, kazala je predsjednica Aničić, napomenuvši da Centar izdvaja svega 27 kuna mjesečno po štićeniku.