Iskustva Grada Splita predstavljena na „11. susretu gradova i općina – prijatelja djece“

Predsjednica Koordinacijskog odbora Grada Splita u akciji „Gradovi i općine – prijatelji djece“ i viša savjetnica gradonačelnika – specijalist za obrazovanje, profesorica Anđelka Visković, predstavila je iskustva Grada Splita na zadanu temu Susreta: „Tradicija i poduzetništvo“. Profesorica Visković je prikazala modele rada u splitskim osnovnim školama koji obuhvaćaju rad učeničkih zadruga, eko-škola te raznih EU-projekata. Predstavila je konkretne primjere dobre prakse učeničke zadruge „Dobrići“ koja djeluje pri OŠ Dobri, učeničke zadruge „Lavanda“ koja djeluje pri OŠ Mejaši, rad sekcije eko-škole OŠ Gripe te Erasmus+ projekt „Od starog pisma do novog prijateljstva“ kojeg je provela OŠ Manuš.

 

Nadalje, profesorica Visković je prezentirala projekt Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita „BI-PI-TRI: Budi pokretač, budi poduzetnik, budi pobjednik“, ostvarenog u suradnji sa splitskim osnovnim školama, koji je iznjedrio nekoliko poduzetničkih ideja koje su vezane uz tradiciju grada Splita. Projekt je kandidiran Savezu društava Naša djeca Hrvatske za NAJ-AKCIJU 2017. godine.

 

Bila je ovo lijepa prilika sudionicima Susreta predstaviti vrijedan rad koji se odvija u Gradu Splitu kroz različite načine i modele rada, a sve na radost djece koji su aktivni sudionici u svim navedenim projektima i aktivnostima.
pOŠ Manuš Erasmus 2 OŠ Gripe 2 OŠ Dobri 1 Oš Mejaši smotra IMG_4491 IMG_4486 11-GO23 11_GO5_