Mala splitska debata – održan prvi krug natjecanja

U prostorima osnovnih škola Gripe, Skalice, Ravne njive, Trstenik  i Visoka danas je održan prvi krug natjecanja u kojem je sudjelovalo 20 debatnih ekipa iz 20 splitskih osnovnih škola. Učenici su debatirali na temu „Tableti u školama“ i debatnu tezu “Učenicima treba omogućiti korištenje tableta u nastavi”. Svi su natjecatelji pokazali izvrsno znanje i spremnost za natjecanje te poznavanje pravila debatiranja. Domaćini su osigurali ugodno domaćinstvo svim učenicima i mentorima, a suci su profesionalno odradili svoje zadatke. Možemo potvrditi da je projekt „Mala splitska debata“ lijepo primljen među učenicima, mentorima i ravnateljima, ali i roditeljima koji su bili na raspolaganju svojim školama za pomoć pri organizaciji.

 

Rezultati 1. kruga natjecanja (prednatjecanje)

Nakon završenog natjecanja formirana je lista škola koje idu u drugi krug natjecanja tj. osminu finala. To su osnovne škole (abecednim redom): (1) Blatine-Škrape, (2) Brda, (3) Lučac, (4) Manuš, (5) Ravne njive, (6) Skalice, (7) Srinjine, (8) Sućidar, (9) Trstenik i (10) Visoka koje su plasman osigurale pobjedom te debatne ekipe osnovnih škola (abecednim redom): (11) Gripe, (12) Kamen-Šine, (13) Mejaši, (14) Mertojak, (15) Pujanki i (16) Slatine koje su plasman osigurali temeljem utvrđene rang liste postignutih bodova. Dobro raspoloženje s natjecanja se može vidjeti u fotogaleriji.

 

Pripreme za 2. krug natjecanja (osmina finala)

Idući krug natjecanja je planiran za četvrtak,  17.  prosinca 2015. godine uz debatnu temu: „Mala matura“ i debatnu tezu „Treba uvesti malu maturu na kraju osnovnoškolskog obrazovanja.“ Raspored natjecanja će biti dostavljen školskim koordinatorima, a bit će objavljen i na ovoj web-stranici.

 

Datum održavanja aktivnosti: 26. studenoga 2015. godine