Mala splitska debata – uspješno završena edukacija debatnih sudaca

U prostorijama OŠ Trstenik, uz domaćinstvo ravnateljice škole, profesorice Antonele Petrić, danas je uspješno završena edukacija debatnih sudaca koji će od 26. studenoga voditi suđenja u debatnim natjecanjima koja se provode u okviru projekta „Mala splitska debata“.

 

Uspjehu edukacije su bitno pomogli i članovi debatnih ekipa, Darko, Marko i Miljenko iz OŠ Skalice te Ante, Deni i Nora iz OŠ Trstenik. Oni su danas debatirali na temu „ZOO vrtove treba zabraniti“. Njihovu debatu je pažljivo pratila i vrijeme im mjerila Antea iz OŠ Skalice. Učenici su odradili izvrsnu debatu, pobijedila je negacijska ekipa, ali ono što je danas ipak bilo najvažnije, sucima su stvorili uvjete da uspješno odrade svoj zadatak i spremno preuzmu svoje daljnje zadaće.

 

Edukaciju je provela profesorica Danka Hrženjak Munivrana, a koordinaciju rada na projektu profesorica Anđelka Visković, viša savjetnica gradonačelnika Grada Splita. Ovaj projekt i edukacija su iznjedrili cijeli tim profesora iz splitskih osnovnih škola koji su naučili kako se vodi debata, a dio profesora je otišlo i korak dalje te su završili obuku i za postupak suđenja. Educirani debatni suci su Davora Radić iz OŠ Brda, Jelena Matković iz OŠ Gripe, Jadranka Miliša Stančin iz OŠ Kamen-Šine, Vesna Grubić iz OŠ Manuš, Dubravka Katačić i Petra Katavić iz OŠ Ravne njive, Mirna Bilan iz OŠ Skalice, Dina Klarić iz OŠ Sućidar, Mihaela Čotić iz OŠ Srinjine te Igor Mateljan i Lada Pavelić iz OŠ Trstenik.

 

Datum provedbe aktivnosti: 25. studenoga 2015. godine