Ministrica znanosti i obrazovanja posjetila OŠ „Žnjan-Pazdigrad“

„Ovo je lijep dan za Split koji je konačno dobio školu za 21. stoljeće“, kazala je to danas ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak prilikom poslijepodnevnog obilaska novootvorene Osnovne škole „Žnjan-Pazdigrad“.

 
„Bez obzira što se dugo čekalo na školu, istaknula se dobra suradnja osnivača, Grada Splita i resornog ministarstva, a u ovom projektu nadiđene su sve stranačke različitosti. U Republici Hrvatskoj moramo početi razmišljati o koncepciji definiranja mreže škola i zadaća je Ministarstva znanosti i obrazovanja da radi na tom cilju“, rekla je ministrica Divjak kazavši kako će biti riješen i problem Osnovne škole „Pujanki“.
 

„Zakonodavni okvir je takav da osnivači škola financiraju izgradnju, a za takve projekte na raspolaganju su i sredstva iz EU fondova. No, jasno je da u slučaju škole „Pujanki“ postoji dobra volja ministarstva i Grada Splita, te ćemo zajedno ćemo iznjedriti najbolje rješenje“, poručila je ministrica okupljenim novinarima.U pratnji ministrice bili su gradonačelnik Andro Krstulović Opara i njegovi zamjenici Jelena Hrgović i Nino Vela, a dobrodošlicu joj je izrazila privremena ravnateljica škole Antonela Petrić te učenici koji su izveli kraći prigodni program.