Newsletter Saveza društava Naša djeca Hrvatske objavio informaciju o splitskom dječjem poduzetničkom projektu „BI-PI-TRI“

U prvom ovogodišnjem broju Newslettera Saveza društava Naša djeca Hrvatske objavljena je informacija o projektu „BI-PI-TRI: Budi pokretač, budi poduzetnik, budi pobjednik“ kojeg su, tijekom školske godine 2016./17., dječji vijećnici Grada Splita proveli u suradnji sa splitskim osnovnim školama.
Tekst koji se odnosi na splitski dječji projekt prenosimo u cijelosti.

 

MLADI PODUZETNICI SPLITA – KAD NE MOGU ODRASLI, MOGU DJECA!

 

U povodu Dana grada i blagdana svetog Dujma u auli Gradske uprave („Banovina“) održana je Svečana sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita (DGV). Na sjednici su se sumirali rezultati dvaju projekata na kojima se angažiralo Dječjeg gradskog vijeća Splita: „BI-PI-TRI: Budi pokretač, budi poduzetnik, budi pobjednik“ i „Split očima djeteta“. Dodjelu nagrada najboljima, otvorio je predsjednik Dječjeg vijeća Dorian Dulčić. „Ponosni smo da smo u prilici pokazati što je DGV vrijedno i predano radilo u proteklom razdoblju, kao i projekte koje smo priveli kraju i danas ih s ponosom prezentiramo“, kazao je predsjednik Dulčić. „Rad na projektima otvorio nam je vrata u svijet poduzetništva, novih ideja, a i svijet odraslih. Promišljali smo o našem gradu, ukazivali na probleme i predložili neka rješenja za poboljšanje, a sve sa ciljem da Split i u budućnosti ostane najlipši grad na svitu te da s veseljem živimo u njemu“, rekao je predsjednik Dulčić.

 

Ovakvi projekti primjer su zašto je važna dječja participacija koju Savez društava Naša djeca kontinuirano promiče i podupire. Programi dječjeg udruživanja u svijetu i u nas pridonose zadovoljavanju iskazanih osobnih, skupnih i društvenih interesa te otkrivanju, usmjeravanju i razvijanju sklonosti i sposobnosti djece. Pružajući djeci ono što ona ne dobivaju u obitelji ni u školi, djeca osobnom angažiranošću i inicijativama stječu specifična znanja, vještine i navike, iznimno dragocjene za cijeli kasniji život te koriste zajednici.
Više o dječjim projektima i radu Savez društava Naša djeca dostupno je na: http://www.savez-dnd.hr/