Održana 3. sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Projektni prijedlozi osnovnih škola Lučac, Slatine i Visoka finalisti su projekta „Bi-Pi-Tri: Budi pokretač, budi poduzetnik, Budi pobjednik“. Odlučili su to splitski dječji gradski vijećnici na svojoj trećoj sjednici održanoj danas u zgradi Gradske uprave.
Povjerenstvo za ocjenjivanje, koje u svom sastavu ima sedam dječjih vijećnika, nakon što je utvrdilo rang listu od 13 prijavljenih projekata izabralo je „Platnene vrećice- suvenir s potpisom kulturne baštine Splita“ iz OŠ Lučac, Pjat jubavi i zdravja“ iz OŠ Slatine, te projekt Oš Visoka „Ćakula sa splickon dicon“- priručnik za dicu od spliske dice.

 

Tri natjecatelja čije su poduzetničke ideje ocijenjene kao najbolje, prema riječima Anđelke Visković, voditeljice Dječjeg Gradskog vijeća Grada Splita, ulaze u drugu fazu natječaja kada svoju projektnu ideju trebaju u potpunosti razraditi, napraviti prototip svog proizvoda te financijski plan. Bit će im osigurano do 1.000 kuna za pokriće troškova, a osigurat će im se i susreti s poduzetnicima koji će im dati korisne savjete za razradu ideje. Konačni pobjednik natječaja proglasit će se na Svečanoj sjednici dječjeg gradskog vijeća Grada Splita koja će se održati u svibnju povodom blagdana sv. Dujma i dana Grada Splita.

 

U nastavku svoje današnje sjednice dječji gradski vijećnici su između četiri prijedloga, koje su izradili učenici Škole likovnih umjetnosti Split, izabrali logotip Dječjeg gradskog vijeća koji će naći primjenu na svim njihovim radnim materijalima.

 

Na kraju su prezentirali i usvojili su svoj novi projekt pod nazivom „Split očima djeteta“ kojega će prezentirati po svim splitskim osnovnim školama, a javnosti će ga predstaviti izložbom dvadeset i sedam plakata u atriju Banovine u prigodi proslave Dana Grada Splita. Cilj novog projekta je, kako je kazao Dorian Vučić predsjednik splitskog Dječjeg gradskog vijeća, da se pokaže kako djeca vide svoj grad.

 

2017_03_23_Malo_vijece_004 2017_03_23_Malo_vijece_001 2017_03_23_Malo_vijece_003