Održana 3. sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Izložba plakata u atriju Banovine završeni je dio projekta „Moj NAJ-PR“, a otvorena je nakon danas održane 3. sjednice Dječjeg gradskog vijeća koja je ujedno i posljednja u ovoj školskoj godini.

 

Čestitku na vrijedno obavljenom poslu u sklopu njihovog ovogodišnjeg projekta dječjim gradskim vijećnicima je prigodom otvaranja izložbe plakata, kojima su prezentirali svoje aktivnosti, uputila zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš. U projekt punog naziva „Moj najbolji pozitivni roditelj“ dječji gradski vijećnici su prema riječima voditeljice Dječjeg Gradskog vijeća Grada Splita Anđelke Visković, u svojim školama proveli niz aktivnosti u koje u uključivali i svoje roditelje. Nakon održanih prezentacija, bodovanjem prema kriterijima i mjerilima koje su sami utvrdili, dječji vijećnici su odabrali finaliste projekta: OŠ Blatine-Škrape, OŠ Kman-Kocunar i OŠ Sućidar. Na današnjoj sjednici izabrali su i ukupnog pobjednika OŠ Kman-Kocunar u kojoj je projekt imao humanitarni karakter jer su djeca skupljala sredstva za pomoć bolesnom učeniku svoje škole.

 

Na svojoj današnjoj sjednici dječji vijećnici su se upoznali s načinom korištenja i dodjele proračunskih sredstava, dodjelom putem natječaja, neposrednom dodjelom i raspoređivanjem sredstava te su raspravili i predlagali načine kako iskoristiti vlastitih 10.000,00 kn koje imaju na raspolaganju u ovoj proračunskoj godini. Tijekom sjednice posjetio ih je gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je pohvalio njihov rad, ukazao im na važnost mišljenja i prijedloga koje daju odraslima te im zaželio puno uspjeha na kraju ove školske godine.