Održana 3. sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Datum održavanja aktivnosti: 23. travnja 2015. godine

 

Dana 23. travnja 2015.g. u prostorima OŠ Bol održana je 3. sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita. Dječji vijećnici su odmah na početku sjednice, vrlo aktivnim sudjelovanjem pod vodstvom profesorice Branke Čović, školske pedagoginje iz OŠ Lučac, odradili radionicu „Od ideje do projekta“ . tijekom koje su se međusobno bolje upoznali i povezali te na primjerima tema: Sigurnost u prometu, Škola – sigurno, ugodno i poticajno okruženje, Prevencija ovisnosti, Čisti i zeleni Split te Prostor za igru i zabavu pratili kako se pojedina tema razrađuje od ideje do projekta.

 

Potom su se upoznali s rezultatima ankete provedene među 800 učenika, polaznika 8 splitskih osnovnih škola, a kojom su obuhvaćena područja: Doživljaj grada i dječja participacija, Korištenje slobodnog vremena, Školska iskustva djece, Kvaliteta obiteljskih odnosa te Zdravlje i psihološka dobrobit djece te su ih prokomentirali zajedno s voditeljicom Dječjeg vijeća, profesoricom Anđelkom Visković, a dalje ih na razne kreativne načine sa svojim školskim koordinatorima mogu iskoristiti u školama koje predstavljaju.

 

Treća točka dnevnog reda, koju su u potpunosti vodili i prezentirali dječji vijećnici Deni Marinović iz OŠ Trstenik, Josip Jukić iz OŠ Pojišan i Ivan Juretić iz OŠ Ravne njive, rezultirala je glasovanjem svih dječjih vijećnika koji su donijeli odluku te pred Dječje gradsko vijeće stavili radni zadatak provođenja projekta „Mala splitska debata“. Planirano je da i ovaj projekt, kao i prošlogodišnji „Splitska dica o Konvenciji“, obuhvati sve osnovnoškolce Grada Splita.

 

Na kraju sjednice su dječji vijećnici dobili novoformirane e-mail adrese koje će im pomoći u međusobnoj komunikaciji i razmjeni materijala kao i direktnoj suradnji s voditeljicom Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita i predsjednicom Koordinacijskog odbora Grada Splita u akciji „Gradovi i općine – prijatelji djece“.