Održane edukativne radionice za osnovce

U sklopu održavanja 16. Festivala znanosti kao i povodom obilježavanja „Dana planeta Zemlje“, volonterke Festivala znanosti iz Službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i EU fondove, Ana Jerkunica, Ivana Bandalo i Dora Radić održale su prvu edukativnu radionicu za učenike prvih razreda OŠ Žrnovnica, kao i za drugašiće OŠ „Ivan Dunković“ iz Marine koji su taj dan bili u posjeti OŠ Žrnovnica.

 

U sklopu radionice, učenici su se, kroz animirani informativno-edukativni film „Misli na sutra“, upoznali s važnošću brige o okolišu, te s energetskom efikasnošću. Nakon projekcije filma, učenici su diskutirali o sadržaju i porukama, koje je na njih prenijela ekološki osviještena obitelji u kojoj tata Gašpar uči svoju djecu, Maju i Borka, ali i neodgovornog susjeda Trošimira o odgovornom ponašanju s energijom, obnovljivim izvorima energije i zaštiti okoliša, recikliranju i odvajanju otpada.

 

Na samom kraju ovog druženja učenicama su podijeljeni edukativni materijali i brošure kako bi i svoje ukućane na zanimljiv način upoznali s mjerama povećanja energetske učinkovitosti i zaštite okoliša i mijenjanja životnih navika u cilju očuvanja majke Zemlje. Osim u OŠ Žrnovnica, informativno – edukativne radionice također će biti održane i za prvašiće u OŠ Pujanke, OŠ Meje i OŠ Ravne Njive.