Održano finalno natjecanje „Blago našeg Marjana“

U Vili Dalmaciji danas je održano finalno natjecanje ovogodišnjeg projekta „Blago našeg Marjana“ u kojem su sudjelovali učenici četvrtih razreda splitskih osnovnih škola. U kategoriji najljepšeg školskih plakata najbolja je bila ekipa likovnjaka iz OŠ Slatine, dok je u kategoriji kviza znanja o Marjanu pobjeda pripala ekipi iz OŠ Pojišan.

 
Pobjedničkim ekipama priznanja i nagrade uručili su Povjerenica Vlade RH za Grad Split Branka Ramljak, te Anđelka Visković, viša savjetnica gradonačelnika za obrazovanje i voditeljica projekta „Blago našeg Marjana“.
 

„Završnica ove plemenite manifestacije ujedno je i završnica mojeg dvomjesečnog mandata Povjerenica Vlade RH. Važno je da su djeca izvan učionice, u prirodi i da uče o Marjanu, o kulturi i blagu našeg grada. Ovo natjecanje je važno za promicanje znanja, djece i potvrda da je Split doista grad prijatelj djece“, istaknula je Povjerenica Ramljak dodavši kako je u natjecanjima znanja važno sudjelovati.
 

Savjetnica Visković ustvrdila je, kako je projekt „Blago našeg Marjana“ pokazao da potiče kreativnost i znanje kod malih natjecatelja, te je izrazila uvjerenje da će se projekt nastaviti u narednim godinama. Brojnu djecu pozdravio je i Robert Koharević, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan kazavši kako dogodine očekuje još više učenika u natjecanju.
 

Ove školske godine, u razdoblju od ožujka do svibnja, 1.659 učenika četvrtih razreda svih 27 splitskih osnovnih škola u pratnji edukatora iz JU Park-šuma Marjan, te svojih učiteljica i učitelja, prolazili su duž šest postaja park-šume. Na terenu su stjecali znanja iz prirode, biologije, povijesti i ekologije.