Osnovne škole „Lučac“, „Mertojak“ i „Split 3“ finalisti su projekta „Blago našeg Marjana“

Osnovne škole „Lučac“, „Mertojak“ i „Split 3“ finalisti su natjecanja u znanju o Park-šumi Marjan. Rezultat je to poluzavršnice natjecanja u znanju koje je, u okviru realizacije projekta „Blago našeg Marjana“, provedeno 20. svibnja 2016.g. u tri splitske osnovne škole: „Bol“, „Stobreč“ i „Visoka“ koje su bile izvrsni domaćini splitskim ekipama učenika četvrtih razreda i njihovim učiteljima – mentorima. Natjecanju u znanju pristupilo je 25 splitskih osnovnih škola sa svojim tročlanim ekipama koje su pokazale izvrsno znanje o Park-šumi Marjan.

 

Istoga dana, u zadanom roku, škole su predale i svoje plakate koje su izradili učenici i na kojima su prezentirali svoj doživljaj projekta „Blago našeg Marjana“ kao i svu pažnju i vrijednost koju posjeduju prema vrijednoj prirodnoj, kulturnoj i povijesnoj baštini Park-šume Marjan.

 

Idući tjedan će Stručno povjerenstvo ocijeniti izrađene plakate, a pobjednici ove kategorije natjecanja bit će javno objavljeni i nagrađeni (1. – 3. mjesto) u okviru provedbe finalnog natjecanja u znanju.

 

Finale projekta „Blago našeg Marjana“ održat će se u Vili Dalmacija u ponedjeljak, 30. svibnja s početkom u 12:00, a na njega su, uz finaliste natjecanja u znanju,  pozvani svi sudionici projekta: učenici – članovi natjecateljskih ekipa, izrađivači plakata te učitelji-mentori.