Peti rođendan kampanje „Čitaj mi!“ proslavljen u Splitu

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara sudjelovao je danas u proslavi petog rođendana nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ u Gradskom kazalištu lutaka te djeci pročitao pjesmu „Snig u Splitu“ Tončija Petrasova Marovića.

 

U programu su između ostalih sudjelovali i Joško Markić ispred Hrvatskog pedijatrijskog društva, olimpijske tekvandoistice Ana i Lucija Zaninović, planinar i putopisac Stipe Božić, književnica za djecu i mlade Vjekoslava Huljić.

 

Zbor najmlađih polaznika Glazbene škole Josip Hatze svojim je nastupom također dao doprinos ovoj proslavi.
 

„Čitaj mi!“ prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas (2013.), a pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, kao i poticanje što ranijeg dolaska djece u lokalne narodne knjižnice. Organizatori kampanje su Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež, UNICEF, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti te Hrvatsko logopedsko društvo.