Predstavljen projekt „BI-PI-TRI: Budi pokretač, budi poduzetnik, budi pobjednik“

U velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave danas je predstavljen projekt Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita pod nazivom „BI-PI-TRI: Budi pokretač, budi poduzetnik, budi pobjednik“.
Prezentaciju projekta održali su članovi Povjerenstva za provedbu natječaja, predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Dorian Dulčić i viša voditeljica projekta Anđelka Visković, savjetnica gradonačelnika – specijalist za obrazovanje.

 

„Osnovna je ideja probuditi u djeci znatiželju, volju za organizacijom, za planiranjem i za kreativnošću. Cilj natječaja je poticanje razvoja poduzetničkih ideja i kreativnih inovacija među dječjim vijećnicima i svim učenicima svih splitskih osnovnih škola, te davanje tehničke podrške.
 

Želja nam je, također, djecu od najranijih dana upoznati s procedurama koje se odnose na dodjelu sredstava, odnosno potpora iz proračuna Grada Splita.
Želimo, između ostalog, povezati poduzetničke ideje sa školskim kurikulumom u kojima se nalaze i aktualni gradski projekti za djecu: „Dioklecijanova škrinjica“, „Blago našeg Marjana“, „Mala splitska debata“ i slično. Splitske osnovne škole imaju se prilike prijaviti i prezentirati neku kreativnu ideju“, istaknula je u svom izlaganju Visković, voditeljica projekta.

 

Članovi Povjerenstva prezentirali su osnovne elemente provedbe projekta koji uključuje delegiranje dječjih vijećnika u razna povjerenstava, provedbu natječaja, vrednovanje prijavljenih projekata, izvještavanje o fazama provedbe, te prezentaciju pobjedničke ideje kao finale samog projekta. Kako je rečeno, u prvoj fazi će se birati inicijalne ideje, nakon čega će se tri najbolje uvesti u daljnju proceduru. Najbolje ideje će dobiti po tisuću kuna za daljnji razvoj projekta.

 

Natjecateljima će se, kako su pojasnili članovi Povjerenstva, omogućiti susret s uspješnim poduzetnikom, koji im može pomoći sugestijama kako se razvija financijski plan i marketing. Nakon daljnjeg razvijanja projekta pobjednik će dobiti još 4.000 kuna, kako bi proizvod mogli raditi do kraja i plasirati ga.
 

O ciljevima projekta govorio je i Dorian Dulčić, predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita, te učenik OŠ „Plokite“.
„Ideja je potaknuti kreativnost i poduzetničke ideje, te očekujem dobar odaziv splitskih osnovnih škola. Djeca će činiti povjerenstva koja su potrebna za provedbu natječaja, oni će izvršiti izbor najboljih radova i donijeti odluku tko će biti pobjednik u ovom projektu“, kazao je Dulčić.