Prisegnuli mali gradski vijećnici

Mali „parlamentarci“, predstavnici splitskih osnovnih škola, odradili su radno svoju prvu sjednicu svečano prisegnuvši da će braniti i promovirati prava djece.

 

Djecu vijećnike pozdravili su zamjenik gradonačelnika Nino Vela i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Anđelka Visković.

 

„Uvjeren sam, draga djeco, da ćete svoju vijećničku dužnost obnašati daleko bolje negoli mi odrasli. Čovjek je najbolji u vašoj dobi, neokaljan i neiskvaren. Vi potpuno neopterećeni rastete i znatiželjno otkrivate svijet oko sebe. Predložite što više ideja i rješenja. Budite kreativni i želim vam uspješan rad“, kazao je zamjenik gradonačelnika Vela. Mali vijećnici izabrali su Doroteu Filipović (OŠ Visoka) za predsjednicu te Luciu Lukendu (OŠ Ravne njive) i Marijetu Jurić (OŠ Manuš) za potpredsjednike.

 

Danas je prezentirano izvješće o uspjehu prošlogodišnjeg projekta „Moj kvart, moja ulica, moja sigurnost“, ali i najavljen rad na novom projektu pod nazivom „Moj NAJ-PR“ čiji je cilj promicanje pozitivnog roditeljstva. Djeca vijećnici obećali su odmah se baciti na posao kako bi prikupili ideje i mišljenja svojih školskih kolega kako bi njihov Split bio što ljepši i bolji. Podsjetimo, Dječje gradsko vijeće formiralo se u sklopu akcije „Gradovi – prijatelji djece“, inače globalne inicijative UNICEF-a s ciljem stvaranja gradova po mjeri djece.