Projekt „Mala splitska debata“ nastavlja se i u školskoj godini 2016./17.

Dana 16. studenoga 2016. godine u velikoj vijećnici Grada Splita započeo je novi ciklus edukacija o provedbi debatnih natjecanja osnovnoškolaca po KP formatu.

 

Nakon uspješno provedenog projekta „Mala splitska debata“ u prethodnoj školskoj godini, kada je projekt realiziran kao projekt Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita, ove školske godine projekt širi svoje granice te pruža mogućnost školama za angažmanom većeg broja učenika i sudjelovanje na županijskom, međužupanijskom i državnom natjecanju.

 

Interes za provedbu projekta i formiranje školskih debatnih klubova iskazala su 23 profesora iz 18 splitskih osnovnih škola. Svaka škola će se registrirati sa svojim debatnim klubom, a u planu je formiranje 36 debatnih ekipa koje će se međusobno uvježbavati i natjecati, a potom u ožujku 2017. godine i sudjelovati na (među)županijskom  natjecanju, možda i na državnom natjecanju.

 

Kao i prethodne školske godine, edukaciju o vođenju debate provodi profesorica Danka Hrženjak Munivrana, a voditeljica i koordinatorica projekta je profesorica Anđelka Visković, viša savjetnica gradonačelnika – specijalist za obrazovanje. Projekt će se, kao i prethodne školske godine, provoditi uz potporu Grada Splita i globalne gradske akcije „Grad Split – prijatelj djece“.