Projekt „Moj kvart, moja ulica, moja sigurnost“ dobio povelju Saveza društava Naša djeca Hrvatske za naj-akciju 2018. godine

Na Svečanosti akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ održanoj 20. studenoga 2018. godine u Starogradskoj vijećnici u Zagrebu, Savez društava Naša djeca Hrvatske dodijelio je Gradu Splitu i projektu „Moj kvart, moja ulica, moja sigurnost“ Povelju za uspješno provedenu akciju kojom je poboljšan i uljepšan život djece u gradu. Dječjim vijećnicima Dorotei Filipović i Karlu Lovrinčeviću, učenicima OŠ Visoka, pripala je čast preuzeti Povelju te javno predstaviti projekt i svoja iskustva u pripremi i provedbi projekta.

 

Cilj projekta „Moj kvart, moja ulica, moja sigurnost“ bio je uputiti dječje vijećnike i učenike na kvalitetno promišljanje o potencijalnim opasnostima na koje nailaze u svom kvartu, ulici ili okolini svoje škole, na utvrđivanje nadležnih tijela za rješavanje uočenih problema, ali i istovremeno utvrditi modele osobne zaštite od potencijalnih opasnosti dok se navedeni problemi ne riješe. Dječji vijećnici su potaknuli svoje kolege u školama da promišljaju i uočavaju probleme oko svoje škole, u svom kvartu i ulici te da time zajednički, svih 28 splitskih osnovnih škola, izrade Katalog uočenih problema kojeg bi predali Gradonačelnika Grada Splita kako bi on dao nalog nadležnim službama za rješavanje uočenih problema. Dječji vijećnici su vodili i koordinirali projekt, a svako dijete, svaki učenik svake splitske škole imao je priliku osobno dati prijedlog problema kojeg on smatra bitnim za djecu. Svaka škola je trebala izdvojiti dva najvažnija problema, glasovanjem na sjednicama Vijeća učenika splitskih osnovnih škola.

 

Plakat projekta