Projekt „Moj kvart, moja ulica, moja sigurnost“ predstavljen na svečanosti u Zagrebu

U Zagrebu je 20. studenog 2018. održana Svečanost akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“ u Starogradskoj vijećnici u organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ prilikom koje su proglašena tri nova Grada – prijatelja djece.

 

Akciju Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske s partnerima Hrvatskim društvom za preventivnu i socijalnu pedijatriju, uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a za Hrvatsku već 19 godina provodi u Hrvatskoj. Akcija je dio Nacionalne strategije za prava djece u RH, a ističe se među tri najbolja europska programa za djecu.

 

Svečanost je otvorila predsjednica Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ i Saveza DND, prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić. Okupljene su pozdravili i predstavnici iz Ureda UNICEF-a, gđa Marijana Šalinović, izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba, mr.sc. Katarina Milković, i izaslanica Predsjednika Vlade RH, gospođa Nada Zrinušić, pomoćnica Ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Tijekom bogatog programa Svečanosti, dodijeljene su i povelje i pohvale Naj-akcijama u 2018. godini, a deset najuspješnijih po izboru Povjerenstva je i prezentirano. Tako su predstavljene Naj-akcije: Muzej za pogled (Čakovec), Mi jedemo odgovorno (Čazma), Popevamo, tancamo i igramo se po podravski (Koprivnica), Projekt Šafran (Rijeka), Volontiram, srce diram (Slatina), Moj kvart, moja ulica, moja sigurnost (Split), Lijepe naše Stubičke Toplice (Stubičke Toplice), Vremenska kapsula djece i mladih 2018. – 2068. (Varaždin), Ujedinjeni u baštini (Zabok) i Tko pjeva, zlo ne misli (Zagreb).

 

Projekt „Moj kvart, moja ulica, moja sigurnost“ prezentirali su dječji vijećnici OŠ Visoka: Dorotea Filipović i Karlo Lovrinčević, članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita, u pratnji školske školske pedagoginje Mare Marasović.