Školskim koordinatoricama predstavljen prijedlog plana rada Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita za školsku godinu 2017./18.

Dana 14. studenoga, u velikoj vijećnici Grada Splita, viša savjetnica gradonačelnika – specijalist za obrazovanje, predsjednica Koordinacijskog odbora Grada Splita u akciji „Gradovi i općine – prijatelji djece“  i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća, profesorica Anđelka Visković održala je sastanak sa školskim koordinatoricama svih splitskih osnovnih škola. Na sastanku je predstavljen prijedlog plana rada Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita za školsku godinu 2017./18., raspored i okvirni dnevni red planiranih sjednica kao i zaduženja koja će proizlaziti iz dvaju projekata koje će dječji vijećnici voditi i koordinirati tijekom ove školske godine. Zadaća je školskih koordinatorica, kao i prethodnih godina, pružiti potporu dječjim vijećnicima kako bi uspješno sudjelovali u radu Dječjeg gradskog vijeća te proveli aktivnosti u svojoj školi.

 

Školske koordinatorice su informirane o nizu aktivnosti koje se provode u okviru akcije „Grad Split – prijatelj djece“ te uspjehom projekta „Split očima djeteta“ kojeg su dječji vijećnici proveli prošle školske godine i koji je, na natječaju Saveza društava Naša djeca Hrvatske, proglašen najoriginalnijim projektom dječjih vijeća Hrvatske za 2017. godinu. Predstavnice Dječjeg gradskog vijeća, sudionice i pobjednice natječaja i projekta „BI-PI-TRI: Budi pokretač, budi poduzetnik, budi pobjednik“ imaju čast ove godine, 21. studenoga u Zagrebu, pozdravnim riječima se obratiti sudionicima Godišnjeg savjetovanja za koordinatore akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ na kojem će se prezentirati najnovije nacionalne smjernice Akcije kao i naj-akcije gradova i općina među kojima je i splitski projekt „BI-PI-TRI“.

 

Sudionice sastanka razgovarale su i o elementima građanskog odgoja koji se realizira kroz sve projekte Dječjeg gradskog vijeća te iskazale svoje zadovoljstvo nastavka rada na dobrobit djece i u ovoj, novoj školskoj godini.  Sastanku su nazočile i tri pripravnice te pet studentica koje su trenutno na stručnoj praksi u školama. Vrijedno je zabilježiti podatak da su mlade kolegice iskazale interes za sudjelovanje na sastanku kako bi se upoznale s radom Dječjeg gradskog vijeća te gradskom akcijom „Grad Split – prijatelj djece“.

 

2017_11_14 KOO-DGV_1 2017_11_14 KOO-DGV_2 2017_11_14 KOO-DGV_3 2017_11_14 KOO-DGV_4