U SPLITU JE ODRŽAN SEMINAR HDD-a ZA ČLANOVE I VODITELJE ŠKOLSKIH DEBATNIH KLUBOVA

Dana 4. studenoga 2017.g. u organizaciji Koordinacijskog odbora akcije „Grad Split – prijatelj djece“ održan je seminar za članove i voditelje debatnih klubova koji djeluju pri splitskim osnovnim školama. Seminar je započeo u 9:00 sati registracijom svih sudionika, potom je odrađeno pet radionica tzv. labova, a sve je završilo u 17:15 sati prikazom debata koje su pripremili učenici tijekom svoga cjelodnevnog rada. Voditelji – edukatori na seminaru  članovi su Hrvatskog debatnog društva koje je partner Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje u provođenju županijskih, međužupanijskih i državnog natjecanja u debati.

 

Na seminaru u Splitu  sudjelovala su 122 učenika i 21 mentor iz 16 splitskih osnovnih škola, a pridružili su im se i učenici iz Kaštela, Knina i Makarske. Učenici i mentori su raspoređeni u devet radnih skupina, a svaka je imala svoga voditelja – edukatora.

 

Prostor za održavanje seminara osigurala je OŠ Mertojak, stoga je ovo prilika zahvaliti ravnateljici gđi Ines Budić, učiteljima Dragani Plosnić i Marijanu Buljanu te vrijednom pomoćnom osoblju koji su svoje slobodno vrijeme poklonili djeci svoga grada, a sve u cilju osiguravanja novih prilika za kvalitetniji odgoj i obrazovanje kojeg pružaju splitske osnovne škole.

 

Svi sudionici su iskazali svoje zadovoljstvo održanim seminarom te potvrdili svoju namjeru sudjelovanja na debatnom turniru kojeg se planira održati u Splitu 2. prosinca 2017.godine. Sve informacije o održavanju turnira sudionici će dobiti od Hrvatskog debatnog društva te od Anđelke Visković, predsjednice Koordinacijskog odbora akcije „Grad Split – prijatelj djece“.

 

Rad splitskih debatnih klubova u školskoj godini 2017./18. nastavak je vrijednog rada koji je započeo školske godine 2015./16. projektom Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita pod nazivom „Mala splitska debata“, a nastavljen je 2016./17. sudjelovanjem školskih debatnih klubova na međužupanijskom i državnom natjecanju.