Započela provedba projekta „Blago našeg Marjana“ u školskoj godini 2016./2017.

Dana 30. studenoga 2016.g. u velikoj dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića proveden je teorijski dio edukacije o projektu „Blago našeg Marjana“. Edukaciji je nazočilo 80 učiteljica i učitelja koji ove školske godine vode 4. razrede, u svim splitskim osnovnim školama.

 

Edukaciju su proveli članovi Radne skupine Grada Splita (redom): Anđelka Visković (viša savjetnica gradonačelnika – specijalist za obrazovanje), Ankica Dobrović (učiteljica iz OŠ Žrnovnica), Antonela Čmrlec (voditeljica Službe za promociju i edukaciju Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan), Alenka Šundov (edukatorica iz JUPŠ Marjan) te Bože Ujević (ravnatelj OŠ Kamen-Šine). Nazočne je na početku stručnog skupa pozdravila Jadranka Domazet, viša savjetnica za razrednu nastavu u Agenciji za odgoj i obrazovanje – Podružnica u Splitu. Skupu su nazočile i druge članice Radne skupine: Marija Ugrin (OŠ Žrnovnica) i Ivanka Martić (OŠ Skalice) te Marijana Carevski Balić (edukatorica iz JUPŠ Marjan)

 

Edukacija je obuhvatila vrijedne informacije iz područja prirode i prirodne baštine, biologije, povijesti i kulturne baštine koju posjeduje Park-šuma Marjan te su sudionici ovog stručnog skupa upoznati s kurikulumom projekta i hodogramom svih aktivnosti koje će se provoditi tijekom razdoblja ožujak – svibanj 2017. godine. Svi sudionici su dobili edukativni materijal i plakat projekta, a sljedeća aktivnost će se također odnositi na učiteljice i učitelje koji će u ožujku 2017. godine zajedno s članovima Radne skupine odraditi praktični dio edukacije – poučnu šetnju. Nakon toga će se krenuti s poučnim šetnjama za učenice i učenike 4. razreda svih 27 splitskih osnovnih škola. I ove školske godine, kao i prethodne, će se za sve sudionike projekta tiskati brošura „Blago našeg Marjana“.