Zatvorene Sportske igre mladih; Baldasar: Najveća vrijednost manifestacije je okupljanje mladih

“Ovakva lijepa okupljanja nisu prigoda za velike govore već za veselje i druženje pa vas samo svih pozdravljam i nadam se da ste uživali u Splitu i u sportskim natjecanjima”, kazao je u svom uvodnom obraćanju splitski gradonačelnik na svečanosti zatvaranja 20. Sportskih igara mladih koja se odvijala večeras na Rivi.
Sportske igre mladih najmasovnija je sportsko amaterska manifestacija u ovom dijelu Europe, a ove godine obilježile su jubilarnu 20. godišnjicu. U višednevnom natjecanju okupilo se nekoliko tisuća mališana, djevojčica i dječaka osnovnoškolskog uzrasta iz Hrvatske, BiH, te Srbije.

 

Prema gradonačelnikovim riječima, ostvareni rezultati su manje bitni. Najveća vrijednost igara, poručio je Baldasar, okupljanje je mladih, upoznavanje, druženje i promicanje sporta kao načina života.

 

“Split i Hrvatska srećom imaju puno vrhunskih sportaša, sigurno u njima pronalazite sportske ali i ljudske uzore. Najvažnije poruke naših sportaša su ipak da se upornost, rad i ustrajnost isplati, a da su rezultati samo nagrada a ne cilj sam po sebi.

 

Pa čak i ako ne postanete svi poznati i slavni nogometaši, rukometaši, jedriličari, plivači ili atletičari, to nije nikakav razlog da ne uživate u sportskim aktivnostima, da se ne rekreirate i ne živite zdravo. Jer ne kaže se uzalud da je u zdravom tijelu, zdrav duh!”, dodao je gradonačelnik, te nastavio:

“Na nama odraslima je da vas u tome potičemo i hrabrimo, te da vam omogućimo zdravo i bezbrižno odrastanje.

Čestitam svima na uspješnoj organizaciji tradicionalnih Sportskih igara mladih, a svima vama želim da se dobro odmorite i osnažite pred početak novih školskih izazova.

Sretno svima i vidimo se dogodine!”, poručio je gradonačelnik Baldasar okupljenim mladim sportašima.
 

U dobrom ozračju na Rivi, u pozitivnom spoju mladosti i sporta, uživali su brojni uzvanici među kojima i izaslanici Predsjednice RH i Hrvatskog sabora, Danira Nakić i Petar Škorić.

Svoje predstavnike poslali su i ministarstva turizma, znanosti, obrazovanja i sporta, te ministarstvo pomorstva I infrastrukture.

 

“Sportske igre mladih najveće su sportsko amatersko natjecanje u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe. Mnogi ugledni pojedinci iz sportskog, javnog i političkog života u Hrvatskoj i Europi postali su vjerni pomagači i ambasadori Sportskih igara mladih.”, istaknuo je između ostalog Zdravko Marić, organizator Igara mladih.
Nakon završetka zabavnog dijela programa uslijedilo je zajedničko fotografiranje i spektakularan vatromet.

 

Split je po tko zna koji puta potvrdio status grada sporta!

 

2016_08_26_sportske-igre2