Završio mandat drugog saziva Dječjeg gradskog vijeća

Današnjom svečanom sjednicom u atriju Banovine završio je mandat drugog saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita. Tom prigodom predsjednik Dječjeg GV, Antonio Šimundža i dvije potpredsjednice Dorotea Filipović i Marijeta Jurić podnijeli su izviješća o radu u svom dvogodišnjem mandatu, a posebno o završetku projekata „Splitski dječji proračun“ i „Moj kvart, moja ulica, moja sigurnost“.

 

„Siguran sam da će i drugi gradovi i općine od nas učiti.“, kazao je predsjednik Antonio Šimundža na kraju svog izviješća napominjući da su protekle dvije godine održali osam radnih sjednica na kojima su sudjelovali svi dječji gradski vijećnici iz dvadeset i osam splitskih osnovnih škola.”

 

Svečanu sjednicu koja je ujedno bila i radna, budući da su se na njoj evoluirala dva zadnja projekta ovog saziva Dječjeg gradskog vijeća, koordinirala je Anđelka Visković predsjednica Koordinacijskog odbora Grad Split – prijatelj djece. Svoje zadovoljstvo angažmanom dječjih vijećnika iskazala je i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović, a pozdravne riječi uputio im je i Mate Omazić, donedavni ravnatelj Osnovne škole Pazdigrad kojemu je kao pročelniku Službe za društvene djelatnosti danas prvi radni dan na novoj funkciji u Gradskoj upravi. Dječjim vijećnicima na kraju sjednice zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović uručila je prigodne plakete i značke Grada Splita kao uspomenu na njihov vrijedan dvogodišnji rad na jačanju dječje participacije u Gradu Splitu.