Blagdanski posjeti Domu „Maestral“ i centrima „Slavu Raškaj“ i „Juraj Bonači“

U povodu blagdana sv.Nikole te nadolazećih blagdana Božića i Nove godine viša savjetnica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković, danas je obišla štićenike i zaposlenike Doma „Maestral“ i centara „Slava Raškaj“ i „Juraj Bonači“.
Tom je prigodom, u ime Grada Splita, ovim ustanovama, odnosno njihovim ravnateljicama: Veroniki Perić (v.d.), Željki Paleki i Snježani Čotić uručila čekove u iznosu 5.000 kuna. Pritom je, uz čestitke svima, predajući i prigodne poklon košare sa slatkišima za djecu, istaknula da je Grad Split podržavao, da podržava te da će i u budućnosti podržavati rad svih triju institucija, iako nije njihov osnivač.

 

U prazničnom posjetu zajedno je bio i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, koji je ispred županije svakoj ustanovi donirao po 10.000 kuna. Ujedno, župan je objavio i da je Domu „Maestral“ na korištenje dodijeljen stan na Pujankama površine 35 m2, inače u vlasništvu Županije, a u kojem će se smjestiti djeca starija od 18 godina, koja zbog uzrasta više neće moći koristiti usluge smještaja u domu.

 

Inače, u „Maestralu“ 74 zaposlenih skrbi o 98 korisnika, od kojih je sedam beba i 16 djece od 3-7 godina starosti. U dva stana trenutno boravi 13-ero djece sa svojim odgajateljima (6 u Splitu i 7 u Solinu), a troškove snose Split i Solin. Za djecu stariju od 18 godina dom raspolaže sa tri stana u kojima može boraviti devet korisnika. U „Slavi Raškaj“ 42 zaposlenika skrbi o 226 korisnika, a u „Juraju Bonačiju“ njih 157 za 450 korisnika. U „Maestralu“, kao i u oba centra, štićenici su pripremili i izveli bogat program sa igrokazima i prigodničarskim veselim pjesmama. Predblagdanskom druženju u Centru „Slava Raškaj“ prisustvovali su i predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te već tradicionalno i predstavnici Zajednice Talijana-Split koji su sa kolačima i slatkišima te voćem darivali štićenike Centra.