Gradonačelnik Baldasar posjetio Osnovnu školu „Gripe“

Povodom početka nove pedagoške godine u splitskim osnovnim školama gradonačelnik Ivo Baldasar i pročelnica Službe za obrazovanje i znanost, Ines Milina Granza posjetili su danas Osnovnu školu „Gripe“.

 

Dobrodošlicu im je zaželio ravnatelj Davor Šimić, a za prvi dan škole prvašićima, njihovim roditeljima i gostima priređen je prigodni zabavni program.
Gradonačelnik im je zaželio uspješno školovanje, a roditeljima i nastavnicima puno sreće u odgoju i obrazovanju najmlađih osnovaca.
„Ovo je vrijeme kada se i mi stariji prisjećamo svojih školskih dana, posebno kada smo prvi dan krenuli u školu. Želim vam da budete dobri učenici na radost vaših roditelja i učitelja, a nadam se da će vam i malo stariji učenici pomoći i paziti na vas.“, poručio je gradonačelnik prvašićima Osnovne škole „Gripe“ .

 

„Mnogi od vaših roditelja završili su ovu školu. Nadam se da će te dobro učiti i biti radosni kroz slijedećih 8 godina školovanja u našoj školi koja je upravo dobila novi stakleni krov, a prije tri godine i novu sportsku dvoranu“, istaknuo je ravnatelj Šimić. Inače, za ovu školsku godinu, 2016/2017. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH donijelo odluku o financiranju projekta „S pomoćnikom mogu bolje II“ čime je Grad Split dobio gotovo 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
Projektom su angažirana 82 pomoćnika za 113 učenika s teškoćama za 24 osnovne škole na području Grada Splita.