Potpisan Sporazum o partnerstvu za provedbu EU projekta „S pomoćnikom mogu bolje II“

Dana 26. kolovoza 2016.g. u zgradi Gradske uprave Grada Splita je upriličeno potpisivanje Sporazuma o partnerstvu za provedbu EU projekta „S pomoćnikom mogu bolje II“ između Grada Splita kao nositelja projekta i partnera – 24 osnovne škole Grada Splita.

 

Potpisivanju Sporazuma o partnerstvu su prisustvovali sve ravnateljice i ravnatelji OŠ partnera, te predstavnici Grada Splita koji će sudjelovati u provedbi projekta. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je 22. kolovoza 2015. godine donijelo Odluku o financiranju projekta „S pomoćnikom mogu bolje II“ u iznosu od 55,90%, odnosno 1.988.539,71 kn.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.557.588,36 kn,te ćeGrad Split financirati preostali iznos u visini od 1.569.048,65 kn.

 

Sve prisutne je pozdravila voditeljica projekta i pročelnica Službe za obrazovanje i znanost, Ines Milina Ganza koja se osvrnula na uspješnu provedbu prošlogodišnjeg projekta „S pomoćnikom mogu bolje“, te zaželjela svima uspješnu provedbu i suradnju u realizaciji i novoodobrenog EU projekta.

 

Predsjednik aktiva ravnatelja osnovnih škola Grada Splita, g. Davor Šimić, ravnatelj OŠ Gripe je također pozdravio sve prisutne i u ime svih ravnatelja osnovnih škola Grada Splita izrazio zadovoljstvo sudjelovanja u ovako plemenitom projektu koji je uvelike olakšao integraciju učenika s teškoćama u redovni program.

 

Koordinatori projekta, Mate Omazić, viši savjetnik za programe odgoja i obrazovanja i Ana Jerkunica, viša savjetnica za međunarodne i europske fondove, su održali kratku prezentaciju te upoznali sve projektne partnere s aktivnostima, zaduženjima, novinama u provedbi i izvještavanju u odnosu na prethodni projekt, te najavili ubrzo održavanje drugog sastanka projektnog tima s tajnicama i računovođama osnovnih škola partnera, na kojem će biti dogovoren detaljan plan aktivnosti vezan za slanje dokumentacije potrebne za izradu izvještaja.

 

Podsjetimo, Grad Split je 13.07.2016. godine prijavio projekt „S pomoćnikom mogu bolje II“ na natječaj iz Europskog socijalnog fonda Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II, te već drugu godinu za redom sudjeluje u provedbi EU projekta kojim se učenicima s poteškoćama osiguravaju pomoćnici u nastavi.

 

Grad Split je nositelj navedenog projekta, a 24 OŠ s područja grada Splita su projektni partneri, odnosno OŠ Blatine-Škrape, OŠ Bol, OŠ Brda, OŠ Dobri, OŠ Gripe, OŠ Kamen-Šine, OŠ Kman-Kocunar, OŠ Lučac, OŠ Manuš, OŠ Mejaši, OŠ Meje, OŠ Mertojak, OŠ Plokite, OŠ Pojišan, OŠ Pujanki, OŠ Ravne Njive, OŠ Skalice, OŠ Spinut, OŠ Split 3, OŠ Stobreč, OŠ Sućidar, OŠ Trstenik, OŠ Visoka i OŠ Žrnovnica. Projektom će biti angažirana 82 pomoćnika u nastavi za 113 učenika s teškoćama kojima se osiguravaju uvjeti za kvalitetnu integraciju u redovne škole, kroz poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, socijalne integracije, emocionalnog funkcioniranja, osamostaljenja, razvijanja osjećaja pripadnosti i samopoštovanja.

 

 

DSC_0541

 

Materijal (1)