U Splitu održan Turnir u debati za osnovnoškolce

Dana 2. prosinca 2017. godine Hrvatsko debatno društvo je provelo Turnir u debati po KP formatu na kojem su sudjelovale 24 ekipe iz Splita, Knina, Makarske i Kaštela. Turnir je započeo u 9:15 sati registracijom svih sudionika, a potom je do 17:30 sati odrađeno pet kola natjecanja, da bi u 17:45 bili proglašeni pobjednici Turnira, najbolje ekipe i najbolji pojedinačni debatanti. Suci na Turniru članovi su Hrvatskog debatnog društva, partnera Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje u provođenju službenih natjecanja u debati. Sudionici Turnira su iskazali svoje zadovoljstvo odrađenim, pokazali su izvrsno znanje i vještine, a time su dokazali da su spremni za izlazak na predstojeća županijska i međužupanijska natjecanja, a potom i na državno natjecanje.

 

Turnir se odvijao na poziv Koordinacijskog odbora akcije „Grad Split – prijatelj djece“ koji je, proračunskim sredstvima Grada Splita, snosio troškove za sve splitske debatne ekipe koje su predstavljale OŠ Bol, OŠ Dobri, OŠ Gripe, OŠ Kamen-Šine, OŠ Kman-Kocunar, OŠ Manuš, OŠ Mertojak, OŠ Spinut, OŠ Sućidar, OŠ Trstenik, OŠ Visoka i OŠ Žnjan-Pazdigrad. Rad splitskih debatnih klubova u školskoj godini 2017./18. nastavak je vrijednog rada koji je započeo školske godine 2015./16. projektom Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita pod nazivom „Mala splitska debata“, a nastavljen je 2016./17. sudjelovanjem školskih debatnih klubova na međužupanijskom i državnom natjecanju.

 

Prostor za održavanje Turnira osigurala je OŠ Spinut, stoga je ovo prilika zahvaliti se ravnateljici gđi Sanji Čagalj, stručnoj suradnici – psihologinji Diani Nikolić i vrijednom pomoćnom osoblju koji su svoje slobodno vrijeme poklonili djeci svoga grada, a sve u cilju osiguravanja novih prilika za kvalitetniji odgoj i obrazovanje kojeg pružaju splitske osnovne škole.